5 tajemství SaSaZu

Verča Raková, 20. 11. 2020

Ochutnejte tu nejlepší asii v Praze, přichází SaSaZu.

O váš gastronomický zážitek se postará šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací spojen od jejího otevření. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění. 

Zajímá vás, čím je tato luxusní restaurace tak výjimečná? Jejich kuchyně je inspirovaná vařením a cestováním po jihovýchodní Asii, vzpomínkami na rušný život v ulicích a na trzích Indonésie, Thajska nebo Kambodže. Koncept SaSaZu je založený na fusion kuchyni pěti technik asijského vaření – Sambal, Otak Otak, Flame, RotiTai-Tai Gril. Základem jsou samozřejmě vždy čerstvé, lokální suroviny.

A co znamenají jednotlivé techniky? Nebojte, to vám také prozradíme.

 

Sambal

Reprezentuje rozmanitost asijských tržišť, která jsou plná koření a vůní. Tradičně se pokrmy připravují z chilli papričky, zázvoru, koriandru, kurkumy, skořice, šalotky, citronové trávy a listů kafírové limetky.

Otak Otak

Oblíbený styl přípravy ryb a mořských plodů na ostrovech v Jihovýchodní Asii. Přináší dva způsoby přípravy pokrmů – na páře a smažení.

Flame

Pokrmy připravené na grilu pomocí pánve wok, jejichž chuť je zvýrazněná důležitými ingrediencemi, jako je víno shaoxing, jarní cibulka, zázvor a sezamový olej.

Roti

Název kamene, ze kterého jsou vyrobeny pece na chleba v Indonésii, Malajsii, Indii, Thajsku a v Singapuru. V SaSaZu Vám nabídnou úžasnou barvu, vůni a chuť pokrmů díky 500 °C, které sálají z pece.

Tai-Tai Gril

Klasický gril s kokosovým mlékem, které dělá maso mnohem chutnější a jemnější.

Jste zvědaví, jak chutnají jídla podle konkrétní techniky? Ochutnejte je, na Dáme jídlo si můžete vybrat pokrmy i podle způsobu jejich přípravy.

 

Dopřejte si nezapomenutelný gastronomický zážitek z pohodlí vašeho domova.

 

Podobné

Všechny

4 netradiční recepty na dokonalou bábovku

Bábovky, jak je známe, patří k české klasice. Za starých časů se pekly jako kynutý koláč s otvorem uvnitř, dnes dělá bábovku bábovkou hlavně její krásná forma. Do té můžete připravit nejen těsto třené či kynuté, ale třeba i cuketové nebo jablkové. Inspiraci jsme hledali u nás i v zahraničí, kde si tradiční rakousko-uherský zákusek zamilovali pro rozmanitost chutí a snadnou přípravu. 

Podzim v Brně

Krásné babí léto je za námi a teď už nás čeká ten pravý sychravý podzim. Přesto jsem se rozhodla nepropadat depresím a podívat se na to z té lepší stránky. Teď totiž nastal ten správný čas na cestování a objevování krásy českých měst. A protože u nás máme v sychravých dnech ještě o něco větší chuť jíst, jsou naše podzimní výlety vždy spojené […]

Nejoblíbenější témata