Chcete se levně najíst? Máme pro vás 4 tipy na jídlo do stovky

Izabela Nováková, 28. 5. 2019
Empty plate on the table

Ceny v restauracích a kavárnách v posledních letech výrazně vzrostly. Především do hlavního města se dostává mnoho zahraničních trendů, výběrová káva, nové postupy její úpravy i exotická jídla, a najít tak tradiční menu do 89 korun, na které jsme ještě před nedávnou dobou byli zvyklí, je jako najít svatý grál. Dali jsme si tu práci proto za vás a nabízíme vám tipy na jídlo, za které nezaplatíte víc než 100 korun.

Jarní závitky

Skvělým, a přitom levným a výživným jídlem, jsou vietnamské závitky. Najdete je v každé vietnamské restauraci a vždy budou dobré. Vybrat si můžete buď smažené nebo syrové, jednotlivé restaurace mohou závitky také plnit odlišnými surovinami. Jejich cena se pohybuje mezi 39 a 60 korunami a závisí také na velikosti. Některé podniky, například Sushi Nertida, nabízejí výhodná balení více kusů závitků za cenu okolo 100 korun.

Asijské polévky

Pho bo, Tom Yum, Miso, … a různé jejich variace najdete v celé řadě asijských restaurací. Jejich výhodou je, že na rozdíl od většiny našich polévek obsahují širší škálu živinami, vitamíny a minerály nabitých potravin – například mořské řasy, tofu, místo pšeničných těstovin rýžové nudle, ryby, čerstvé bylinky a kvalitní vývar. A jak je v asijských restauracích zvykem, dostanete toho pořádnou porci. Cena polévek se liší podnik od podniku, obvykle za ni ale zaplatíte mezi 40 a 90 korunami.

Hummus

Hummus je perfektní jako lehká večeře i svačina. Zdá se to jako nic, ale vzhledem k nutriční hodnotě cizrny a sezamu vás zasytí a dodá vám i potřebnou energii. Navíc, ve spoustě bister nabízejí hummus s pita chlebem nebo rovnou také s falafelem, zeleninou a dressingem za zvýhodněnou cenu. Seženete ho tak v rozmezí od 80 do 120 korun.

Hummus

Sendviče a bagety

Obložené pečivo je rychlým řešením odjakživa. Aby vás ale pouze “nezapláclo”, ale taky vám dodalo nějakou hodnotnou energii, je třeba pečlivě vybírat. I tady se ale úroveň přípravy velmi zlepšila a proto dnes poměrně snadno seženete bagety a sendviče z čerstvého pečiva, a to nejen z bílého, ale také celozrnné, a plněné zeleninou, kvalitním masem, rybami i odlehčenými dressingy. Cena se pohybuje mezi 60 a 110 korunami.

Sháníte levné jídlo, ale nemáte čas procházet jednotlivé podniky? Vyhledejte si to svoje na Dáme jídlo a nechte si ho dovézt, ať jste kdekoliv.

Podobné

Všechny

Jak uspořádat perfektní piknik

Prázdniny začínají a jak jinak je zahájit, než právě piknikem v trávě? Pozvěte přátele, vybavte se a zamiřte do parku, do lesa nebo na nejbližší louku. O jídlo už se postaráme my. Nejlepší výbava na piknik Pořekadlo, že jíme i očima, platí nejen na talíři ale i “na dece”. Proto ani při přípravách na piknik nezapomínejte na pěkné a zároveň praktické servírování. Podle toho, kolik […]

Obědový box: Jaké máte možnosti?

Salát, kuskus, sendvič... Že točíte v práci stejná jídla pořád dokola? Dopřejte si barevné obědy do krabičky s pořádnou dávkou energie a explozí chutí. Inspirujte se našimi variacemi ze všech koutů světa, které vás jen tak nepřestanou bavit.   

Kosmatice: Znovuobjevený hit z černého bezu

Bezinka, bezinky, smradinky nebo kašička. Černý bez má mnoho jmen a dlouhou tradici v české kuchyni. Kosmatice je lidový název pro staročeské jídlo z černého bezu. Květy máčené v těstíčku a smažené dozlatova měly naše prababičky spojené hlavně s příchodem léta. Poradíme vám, kdy bezinkové květy sbírat a jak si z nich připravit tradiční českou dobrotu.

Nejoblíbenější témata