Restaurant information
Kolkovna Celnice Gastro Celnice s.r.o. 28436423
Delivery hours
- Mon - Sun 10:00 AM - 9:00 PM, 10:00 AM - 9:00 PM
Address
V Celnici 1031/4
3 chody za výhodnou cenu
Z hovězího masa s cibulkou a čerstvou feferonkou, podávaný s houskovými knedlíky a bramboráčky + polévka dle výběru + KOFOLA 0,25l
Pečené vepřové maso na česneku a cibuli s houskovým a špekovým knedlíkem, bílým a červeným zelím + polévka dle výběru + KOFOLA 0,25l
Hovězí pečeně na smetaně s houskovým a karlovarským knedlíkem, brusinkovým terčem a šlehačkou + polévka dle výběru + KOFOLA 0,25l
NEJ AKCE na to, co u nás milujete. Objednejte si Kolkovna Wings 18 ks + 2x Pilsner Urquell 0,5 l v plechu a jako dárek vám dáme další 2 plechovky 0,5 l ZDARMA.
NEJ AKCE na to, co u nás milujete. Objednejte si Kolkovna Wings 18 ks + 2x Kofola 0,25 l v plechu a jako dárek vám dáme další 2 plechovky 0,25 l ZDARMA.
STARTERS
with cranberries and walnuts, served with fruit bread
romaine lettuce with grilled chicken breast, english bacon, croutons and anchovy dressing; this meal may be prepared as gluten-free if required
slices of marinated salmon on iceberg lettuce leaves with baby spinach and mustard-honey dressing
with tomatoes, basil leaves and olive oil
served with white bread, figs, honey and beetroot purée
honey pear and pecan nuts
200g
300g
strong beef broth with vegetables and liver dumplings
traditional Czech soup with potatoes, poached egg, dill and roast bacon
soup of potatoes, root vegetables and wild mushrooms, with garlic and marjoram
4 ks | 1 |
This meal may be prepared as gluten-free if required.
spicy marinated sausage with onion, cucumber, hot pepper and roasted bread
Soft white mould cheese pickled with garlic, chilli peppers and wild spices, served with garlic baguette
spicy marinated sausages baked in dark beer with vegetables, served in pan
grilled chicken wings in spicy marinade with baked corn, corn tortillas, cheese and barbecue sauce; this meal may be prepared as gluten-free if required
baked pork ribs with garlic baguette, cheese and barbecue sauce
with chilli bean pods and bacon in pan; this meal may be prepared as gluten-free if required
1 ks | 1, 3, 7 |
1 košík | 1, 6, 7, 8 |
2 ks | 1, 7 |
2 ks | 1, 3, 7, 12 |
Do zlatova vyuzená domácí klobáska s křenem a pikantní hořčicí | 7, 10, 12 |
Do zlatova vyuzená domácí klobáska s křenem a pikantní hořčicí | 7, 10, 12 |
1/2 of baked duck, bread dumplings and potato dumplings, white and red cabbage
made of young beef meat with onion and fresh hot pepper, served with bread dumplings and potato pancakes
baked beef with cream, bread and carlsbad dumplings, cranberry target and whipped cream
roast pork in garlic and onion, with white-bread and bacon dumplings, and white and red cabbage
baked young goose thigh with apple red cabbage and potato dumplings
served with horseradish, mustard, sauerkraut and vegetable garnish
pumpkin puree with carrot and bacon chips
1/4 roast duck, Moravian Sparrows (pieces of roast pork), smoked meat, smoked beer sausage, white and red cabbage, three kinds of dumplings (bread, fat and potato)
1/4 a roast duck, served with bread dumplings and potato dumpling, white and red sauerkraut
turkey schnitzel coated in cornflakes and served with potato salad
with chilli peppers, garlic, italian bacon, fresh parsley and parmesan
pasta with a pesto of dried tomatoes, and grilled salmon
with ragout of pulled rabbit meat, tomatoes and Parmesan cheese
with bacon, cheddar, fries, jalapeňos and coleslaw salad
mashed potatoes with dried tomatoes, broccoli and balsamic vinegar demi-glace
served with creamed spinach and homemade potato-bacon “škubánek” (croquets)
served with potato pancakes and mushroom ragout
with redcurrant and gingerbread gnocchi
with buttered vegetables and polenta mash
fried soft cheese (similar to Camembert) served with boiled potatoes and tartar sauce
excellent pancakes stuffed with spinach and baked with ricotta cheese, served with a salad of dried tomatoes
100 g | 1, 3, 7 |
This meal may be prepared as gluten-free if required.
This meal may be prepared as gluten-free if required.
200 g | 7 |
200 g | 7 |
200 g | 7 |
200 g
200 g
150 g
crisp homemade pastry with sweet apples, raisins, walnuts and nut ice cream
Cider
Vodka Absolut je obilný destilát vyrobený z ozimé pšenice pocházející z jihu Švédska unikátní metodou kontinuální destilace. Vodka Absolut je tak destilována více než stokrát, čímž je zajištěna její dokonalá průzračnost. Nyní je druhou nejprodávanější značkou mezi prémiovými vodkami v celosvětovém meřítku a celkově čtvrtou největší značkou mezi prémiovými destiláty. Obsah alkoholu 40 %.
Vodka Russian Standard je pojmenována podle carské normy vztahující se k výrobě kvalitní ruské vodky, jež byla vydána roku 1894 na základě výsledků práce D. I. Mendělejeva. Russian Standard byla uvedena na trh v roce 1998 a díky své vysoké kvalitě se zanedlouho stala ve své vlasti etalonem pro všechny ruské vodky. V roce 2006 byla v Petrohradu otevřena v té době nejmodernější palírna na světě, kde se tato vodka pro celý svět vyrábí. Obsah alkoholu 40 %.
Havana Club Anejo 3 Anos je 3letý kubánský rum, který vzniká mícháním vyzrálých rumů zrajících minimálně tři roky v sudech z bílého dubu. Jeho lehká chuť je výsledkem umění Maestros Roneros a teplého kubánského klimatu. To přispívá k jeho jedinečné vůni a činí z něj ideální složku pro míchané drinky. Prémiové koktejly jako jsou Mojito, Cuba Libre nebo Daiquiri se bez něj jednoduše neobejdou. Obsah alkoholu 40 %.
Unikátní kombinace chuti karibských rumů a tajného exotického koření byla již zpočátku tvořena pro míchané nápoje. Legendární je kombinace s colou, která dává skvěle vyniknout chuť vanilky. Obsah alkoholu 35 %.
Lahodný třtinový rum plné a nasládlé chuti a tmavě jantarové barvy si nejlépe vychutnáte samotný a při pokojové teplotě s těmi, na kterých vám záleží. Obsah alkoholu 38 %.
Diplomático Reserva Exclusiva je směsí až dvanáct let starých rumů. Jde o nejoblíbenější a celosvětově oceňovaný venezuelský rum, který se pyšní více než dvaceti medailemi z prestižních mezinárodních soutěží. Jeho tvůrce, maestro ronero Tito Cordero, získal v letech 2011 a 2013 ocenění Golden Rum Barrel pro nejlepšího master blendera a destilerii, v níž se Diplomático vyrábí, bylo v roce 2013 uděleno ocenění Golden Rum Barrel pro nejlepší palírnu. Velké oblibě se těší rituální servis tohoto rumu s na míru vyrobenou čokoládou z řemeslné dílny chocolatiera XC Alchemy. Obsah alkoholu 40 %.
Ron Zacapa lze směle označit za symbol popularity prémiových rumů. Jde o guatemalský rum vyráběný z panenského medu z cukrové třtiny, který se zpracovává v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů. To vše pod dohledem master blenderky Loreny Vásquez. Během zrání se rum postupně ukládá do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání se míchá se staršími rumy, výsledkem je tak destilát neobyčejných kvalit o průměrném stáří šest až třiadvacet let. Ron Zacapa se stal v roce 2002 neoficiálním etalonem kvality pro superprémiové rumy. Obsah alkoholu 40 %.
Poctivý, ručně vyráběný tuzemák z jižních Čech, vyrobený z přírodních složek, bez chemických přísad a barviv. Při jeho výrobě byl použit extrakt vanilky z Jamajky a kvalitní obilný líh. Má jemnou, plnou chuť. Obsah alkoholu 37,5 %.
Poctivá, ručně vyráběná peprmintová z jižních Čech, vyrobená z přírodních složek, bez chemických přísad a barviv. Při její výrobě byl použit kvalitní vinný destilát a extrakt z máty peprné. Obsah alkoholu 20 %.
Poctivá, ručně vyráběná griotka z jižních Čech, vyrobená z přírodních složek, bez chemických přísad a barviv. Je vyrobena z višňové šťávy (60%), třešňového destilátu a velejemného lihu. Obsah alkoholu 20 %.
Poctivý, ručně vyráběný fernet od mistra destilatéra Václava Šitnera. Originální receptura, vlastnoručně vybírané bylinky, dlouhá macerace a celoživotní zkušenosti stojí za výrobou tohoto čistě přírodního Fernetu. Obsah alkoholu 40 %.
Becherovka Original je karlovarský hořkosladký bylinný likér (bitter), který si získal popularitu nejen v České Republice, ale také takřka po celém světě. Výrobní proces se i přes více než 200 let existence značky nezměnil a pro výrobu se využívají 100 % přírodní byliny a koření pocházející z celého světa. Becherovka vyniká ikonickým tvarem již od roku 1866, který se využívá dodnes. Obsah alkoholu 38 %.
Jeho nezaměnitelná chuť je výsledkem tajné kombinace jemných extraktů z 56 bylin a rostlinných ingrediencí. Dokonalá harmonie je pak docílena dlouhým zráním v dubových sudech. Obsah alkoholu 35 %.
Beefeater London Dry je prémiový gin, který se jako jeden z mála ginů stále destiluje v Londýně tradičním způsobem. Vyrábí se macerací devíti přírodních bylin v obilném destilátu a následnou destilací. Díky zkušenostem master distillera Desmonda Paynea vzniká v Beefeater Distillery unikátní destilát s hlubokou tradicí a jedinečným charakterem. Jedná se o čistě přírodní produkt bez obsahu cukru a dochucovacích esencí. V jeho chuti můžete ucítit jalovec, jemné tóny citrusů, kořeněný koriandr a zemitou anděliku. Obsah alkoholu 40 %.
Gordon's Dry Gin se díky tradiční výrobě a vysokému podílu prvotřídního jalovce stal nejprodávanějším v kategorii London Dry Gin na světě a získal ocenění Royal Warrant od britské královské rodiny. Obsah alkoholu 37,5 %.
Likér, který v sobě spojuje chuť pravé tříleté slivovice a blahodárné účinky lipového medu. Přirozené medové aroma s lehkým ovocným tónem má jasně švestkové dozvuky, ve kterých můžeme cítit sušené švestky, karamel a lipový květ. Obsah alkoholu 35 %.
Tato odrůdová hruškovice se vyznačuje nádherně výraznou vůní po hruškách a jemnou typickou chutí s dlouhým dozníváním hruškového tónu. Hruškovici pro Kolkovna restaurants dodáva výrobce R.JELÍNEK. Obsah alkoholu 42 %.
Tříletá slivovice je výrobek té nejvyšší kvality, vyniká jemnou chutí a přirozenou švestkovou vůní. Více než stodvacetiletá tradice výroby slivovice v rodině Jelínků je opravdovou zárukou kvalitního vjemového prožitku. slivovice se vyrábí trojstupňovou destilací vyzrálého švestkového kvasu. Slivovici pro Kolkovna restaurants dodáva výrobce R.JELÍNEK. Obsah alkoholu 45 %.
Poctivý destilát vyrobený macerací prvotřídních malin z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality. Vyznačuje se harmonickou, ovocnou a lehce nasládlou chutí. Obsah alkoholu 40 %.
Poctivý destilát z prvotřídních hrušek z jižních Čech. Díky pečlivé práci mistra destilatéra pana Václava Šitnera bylo dosaženo mimořádné kvality. Vyznačuje se harmonickou, ovocnou a lehce nasládlou chutí. Obsah alkoholu 40 %.
Osvěžující italský alkoholický drink Aperol Spritz, který vzniká kombinací 20 ml perlivé vody, 60 ml vína Prosecca, 40 ml Aperolu, pomeranče a ledu. Poprvé se začal míchat již v 50. letech 20. století a světový ohlas si získal díky výtažkům z rostlin, bylin a pomerančů, které mu dávají jeho skvělou charakteristickou sladce nahořklou chuť. Doporučujeme s pár kostkami ledu.
Perfektní set, díky kterému vykouzlíte během pár vteřin tikající meisterské Jäger Bomby. Do sklenice whiskey typu nalijete půl plechu Red Bullu a přihodíte panáka Jägera. Také si můžete namíchat tzv. Jägerova křídla, kdy do vysoké sklenice hodíte několik kostek ledu, zalijete Jägermeisterem a zbytek sklenice dolijete Red Bullem.
Perfektní set, díky kterému vykouzlíte během pár vteřin tikající meisterské Jäger Bomby. Do sklenice whiskey typu nalijete půl plechu Red Bullu a přihodíte panáka Jägera. Také si můžete namíchat tzv. Jägerova křídla, kdy do vysoké sklenice hodíte několik kostek ledu, zalijete Jägermeisterem a zbytek sklenice dolijete Red Bullem.
Takzvaný „šroubovák“ (Screwdriver) vznikl nádherně jako ilegal drink na tajňačku, kdy američtí naftaři pracující v arabských zemích obcházeli tamní přísné protialkoholní předpisy tak, že si lili vodku do plechovek s džusem a celé si to zamíchali šroubovákem.
Stačí vysoká sklenice s pár kostkami ledu, který zalijete skvělou Absolut Vodkou, a zbytek sklenice dovršíte džusem. Obvyklý poměr je 1:2. A nezapomeňte na šroubovák, jinak to nebude ono!
Takzvaný „šroubovák“ (Screwdriver) vznikl nádherně jako ilegal drink na tajňačku, kdy američtí naftaři pracující v arabských zemích obcházeli tamní přísné protialkoholní předpisy tak, že si lili vodku do plechovek s džusem a celé si to zamíchali šroubovákem.
Stačí vysoká sklenice s pár kostkami ledu, který zalijete skvělou Absolut Vodkou, a zbytek sklenice dovršíte džusem. Obvyklý poměr je 1:2. A nezapomeňte na šroubovák, jinak to nebude ono!
Takzvaný „šroubovák“ (Screwdriver) vznikl nádherně jako ilegal drink na tajňačku, kdy američtí naftaři pracující v arabských zemích obcházeli tamní přísné protialkoholní předpisy tak, že si lili vodku do plechovek s džusem a celé si to zamíchali šroubovákem.
Stačí vysoká sklenice s pár kostkami ledu, který zalijete skvělým Ruským Standardem, a zbytek sklenice dovršíte džusem. Obvyklý poměr je 1:2. A nezapomeňte na šroubovák, jinak to nebude ono!
85% Glera, 15% mohou být použité odrůdy Chardonnay, Pinot Bianco, Pinot Nero s bílou šťávou, Verdiso, Bianchetta Trevigiana, Perera a Long Glera. Sámově žlutá barva, obohacená o nazelenalé odstíny, dekoruje zářivou barvu jiskrného vína, pyšnícího se dlouze trvajícím perlením. Vůni komponují ovocné noty – zvláště připomínající zelené a žluté jablko, doprovázené květnatými tóny glycínie a divoké růže. Chuťový výraz je umocněný přítomností kysličníku uhličitého, v harmonii s aciditou a sladkostí. Ústní aroma kopíruje vůně ovoce a květů. Finále výrazu je dlouze trvající, svěží a lahodně podmanivé. Doporučujeme: Elegantně svůdné víno, které je ideálním aperitivem, vychutnávejte na teplotě 4°-6°C. Příjemně doprovodí pokrmy z mořských ryb, kvalitní uzeniny nebo pečenou drůbež a bílé maso s těstovinami i rýží. Víno uchovávejte v tmavém, chladném a klidném prostředí, aby si uchovalo svůj svěže ovocný výraz.
Rulandské bílé z Moravy exkluzivně pro restaurace Kolkovna z vinařství Neoklas. Plné, extraktivní víno s paletou harmonických vůní lískového oříšku, mandle až vanilky a chlebovinky.
Müller Thurgau z Moravy exkluzivně pro restaurace Kolkovna z vinařství Neoklas Šardice.Světle žlutozelená barva, jemný muškátový buket, nižší obsah kyselin, příjemná a vyrovnaná chuť.
100% Veltlínské zelené. Barva vína je světle žlutá s výraznými zelenými reflexy. Jemně lipový až mandlový buket. Chuť je plná, harmonická, mírně kořenitá s příjemnou hořčinou a svěží kyselinkou.Víno doporučujeme k různým úpravám kuřecího masa a k polotvrdým sýrům. Doporučená teplota podávání 10-12 °C.
100% Pálava. Víno výrazné citrusové vůně s květinovými tóny. Široká svěží chuť citrusových plodů s jemnou kořenitostí a medovou dochutí.Doporučená teplota servírování: 10 - 12°C, Ideálně doplní pikantní pokrmy nebo zrající sýry. Můžeme podávat také jako aperitiv.
100% Chardonnay. Hrozny pochází z nejstarších vinic vinařství (stáří viničních hlav 30 let). Vinice leží na jemných spraších. Redukovaná sklizeň. Víno zrálo 8 měsíců na jemných kalech. 100% vina zrálo v nerezovém tanku. Vůně vína má stopy ovoce (hruška,ananas) ale dominuje zde převážně minerální linka. Stejně tak chuť je převážně minerální, dlouhá a odráží perfektně terroir dané polohy. Cukr 1g/l, kyselina 6,2g/l, 13% alkohol
100% Müller Thurgau. Zemské víno světlé barvy se zelenými odlesky. Bohatá, odrůdově typická a intenzivní vůně s aroma květů, akátového medu a jarní rozkvetlé louky. Chuť je lehká a svěží s citrusovou kyselinou a tóny bílých letních jablek.
100% Ryzlink rýnský. Víno světle žluté barvy, bohaté jemně minerální vůně s doprovodem lučních květů a citrusů. Lehká, šťavnatá chuť s příjemnou kořenitou dochutí.Vhodné k rybím předkrmům nebo bílým masům na bylinkách.
100% Grillo. Víno se pyšní světle žlutou barvou, zdobenou nazelenalými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují půvabné tóny světlých květů a čerstvého letního ovoce. Chuť je svěží, půvabná, dokonale harmonická. Ústní aroma dominují noty žlutého peckovitého ovoce a minerálů.Usměvavé svěží víno vychutnávejte nyní a až do konce roku 2021, vždy na teplotě 9°-11°C. Lahodně doprovodí ryby po studenu i grilované, těstoviny s mořskými plody, jednoduchou úpravu telecího a vepřového masa, jemné sýry i ovocné koláče.
100% pinot grigio. Víno má lesklou, žlutou, jemně slámovou barvu. Delikátní vůni komponují noty bílé broskve, ananasu, banánu a papáje. V ústech je výraz vína příjemně svěží, lehce kořenitý, podmanivý a dokonale harmonický. Ústní aroma dominují tóny vyzrálých citrusových plodů a výrazná minerální nota.Ideálně doprovodí jednodušší úpravy mořských plodů, grilované a pečené ryby s jemnou omáčkou a vařený bílý i zelený chřest v klasické úpravě (s holandskou omáčkou, „a la flamande“, nebo s parmezánem a citronově máslovou šťávou.)
100% Cortese. Svěží, výrazné suché víno. Světlá nazelenalá barva, vůně vyzrálého ovoce s příjemnými tóny koření a vanilky. Bohatá, plná chuť s pevnou strukturou a příjemnou kyselinou. Středně dlouhý závěr s aroma citrusů a zelených jablek.Vychutnávejte na teplotě 9°-11°C nyní až do roku 2023. Je vhodné jako aperitiv. Skvěle doprovodí antipasty, mořské mušle, mořské plody, jemnou úpravu mořských ryb, carpaccio z lososa, rizoto z mořských plodů, ravioli plněné ricottou a špenátem. Podávejte i s pečeným bílým masem a kvalitní drůbeží.
100% Sauvignon blanc. Šat vína se pyšní zářivou, světle žlutou barvou, zdobenou lehkým nazelenalým odstínem. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Bujarou vůni vína charakterizují intenzivní tóny bílého angreštu, exotického ovoce a světlého medu. Chuťový výraz je bystrý, velice svěží, harmonický a ústní aroma komponují noty vyzrálého světlého ovoce. Víno vychutnávejte na teplotě 9°-10°C, nyní a až do konce roku 2022.Je lahodným aperitivem a dokonalým společníkem grilovaného lososa, těstovin s mořskými plody, tygřích krevet s curry omáčkou nebo drůbeže na smetaně.
70% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon. Světle žlutá, křišťálově jiskrná barva dekoruje šat usměvavého vína. Vůni komponují noty bílých květů a vyzrálých citrusových plodů. Chuťový výraz je svěží, čiperný a harmonický. Dlouze trvající ústní aroma dominují tóny světlého ovoce.Rozverné víno vychutnávejte nyní a až do konce roku 2021, na teplotě 9°-10°C. Je příjemným aperitivem a příjemně doprovodí slávky na víně a zelenině, pečené a grilované ryby bez výrazné omáčky a těstoviny s mořskými plody.
100% Viognier, světle nazelenalou barvu šatu vína dekorují zlatavé odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Výraznou vůni komponují noty bílé broskve, meruňky a akátového květu. Chuťový výraz, až omamně svěží, je lahodně elegantní a v dokonalé harmonii s odrůdovou bohatostí. Ústní aroma charakterizují tóny bílého ovoce, vyzrálých citrusových plodů a delikátní minerální nota. Okouzlující víno vychutnávejte nyní a až do roku 2022, vždy na teplotě 8°-10°C. Je ideálním aperitivem a příjemně doprovodí například rizoto s olivami, Svatojakubské mušle na zázvoru, filety z parmice nachové s ratatouille, nebo sýr Brie.
100% Sauvignon blanc. Šat vína je zářivý, jemně žlutavý, okrášlený lehce nazelenalými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je středně bohatá. V přímém aromatickém výrazu (vůni) dominují tóny květů oranžovníku, zeleného angreštu, a citrusových plodů. Chuť vína je komplexní, vyznačuje se pevnou strukturou, výraznou svěžestí a ve finále vyvolává pocit dlouze trvající štědrosti. Ústní aroma dominují noty citrusových plodů a výrazný minerální tón. Víno vychutnávejte vychlazené na 11°-12°C nyní a až do roku 2023Ideálně doprovodí pečeného i pošírovaného candáta s máslovou omáčkou, pečenou štiku po studenu, čerstvé i zapečené ústřice, jemnou úpravu mušlí Sv. Jakuba, nebo středně vyzrálý kozí sýr (Chavignol).
100% Sauvignon blanc. Šat vína se halí do jiskrné, světle žluté barvy, dekorované nazelenalými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Podmanivě lahodnou vůni komponují tóny, typické pro odrůdu, připomínající HLOH a CITRUSOVÉ PLODY. Chuťový výraz je šťavnatý, zaoblený, podmanivě svěží, harmonický a svůdně elegantní. Ústní aroma opakuje tóny vůně a jeho trvání je velice dlouhé.Doporučujeme: Půvabné, svěží víno vychutnávejte na teplotě 9°-10°C nyní a až do konce roku 2021. Je ideálním aperitivem a společníkem kvalitních, jemných uzenin, mořských plodů, grilovaných, uzených ryb i ryb s omáčkou a přívětivě se snoubí i s kozími sýry
100% Sauvignon blanc. Zářivý šat vína charakterizuje světle zlatavá barva, vysoký lesk a bohatá viskozita. V ústní dutině víno cirkuluje horizontálně i vertikálně, alkoholovou sladkost dokonale vyvažuje ovocná svěžest. Ústní aroma dominují tóny vyzrálých citrusových plodůVábné, elegantní víno vychutnávejte (12°C) nyní a až do roku 2021. Je příjemným aperitivem a skvěle doprovodí mořské plody, ústřice, slávky, grilované korýše, sushi a středně vyzrálé kozí sýry
100% Sauvignon blanc. Zářivý šat vína charakterizuje světle zlatavá barva, vysoký lesk a bohatá viskozita. V ústní dutině víno cirkuluje horizontálně i vertikálně, alkoholovou sladkost dokonale vyvažuje ovocná svěžest. Ústní aroma dominují tóny vyzrálých citrusových plodůVábné, elegantní víno vychutnávejte (12°C) nyní a až do roku 2024. Je příjemným aperitivem a skvěle doprovodí mořské plody, ústřice, slávky, grilované korýše, sushi a středně vyzrálé kozí sýry.
100% Chardonnay. Šat vína je zářivý, se zlatavými odstíny. Vůně je jemná, bohatá s charakteristickými tóny bílých květů, doprovázenými diskrétními notami bílého ovoce. V ústech výraz vína věrně doprovází olfaktorické bohatství, je bohatý a dlouhotrvající. Jeho struktura je vláčná a hladká, doplňovaná svěží mineralitou. Víno skvěle vyjadřuje bohatství svého buketu. Ve svém výrazu, kopíruje komplexitu jednotlivýchPodávejte s mořskými i sladkovodními rybami v jednodušší úpravě, nebo se sushi, či s králičími rillettes na estragonu.
70% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon. Lahvově vyzrálé víno se pyšní intenzivní zlatou barvou. Vůně ovoce – vyzrálé meruňky, broskve, kandovaných citrusových plodů a litschi, se půvabně snoubí s nasládlou, jemně živočišnou vůní velice kvalitního Foie Gras. Po soustu této delikatesy se v ústí dutině rozvinou sametově taktilní pocit, a aromatické noty nasládlé kořenitosti. Následující doušek originálního vína vyjádří svěžest citrusových plodů, ústní aroma světlého ovoce a delikátní slanost. Finální pocit ze zásnub Foie Gras a lahodného vína je svěží, harmonický, lahodný a chuťově i aromaticky dokonale vyvážený.Doporučujeme vychutnávat s Foie Gras na toastu grilovaného bílého chleba, nebo k dezertům na bázi vanilky. Víno podávejte na teplotě 7°-9°C.
100% Frankovka. Světlejší starorůžová barva s četnými odlesky a střední viskozitou. Příjemné středně intenzivní aroma nabízí tóny třešňového jogurtu, ostružin a lesních jahod. Chuť je lehčí a svěží, připomínající višně a ostružiny, jež v závěru doplňuje pikantní citrusový podtón. Středně dlouhá dochuť.
Grolleau et Gamay. Zářivý šat vína krášlí výrazná růžová barva, dekorovaná zářivými lososovitými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni jiskrného vína komponují ovocné noty vyzrálé jahody, červeného rybízu, žlutého melounu a meruňky. Chuťový výraz je temperamentní, půvabně svěží a harmonický. Ústní aroma dominují tóny vyzrálého letního ovoce. Doporučujeme: Lahodné polosuché víno vychutnávejte na teplotě 10°-12°C. Je příjemným aperitivem a skvěle doprovodí kvalitní uzeniny, grilované maso, pečenou drůbež, čerstvé kozí sýry a ovocné koláče.
Modrý Portugal z Moravy exkluzivně pro restaurace Kolkovna z vinařství Neoklas. Lehčí květnatý typ vína lahodné a sametové chuti s nižším obsahem kyselin a tříslovin.
100% Zweigeltrebe. Víno tmavě granátové barvy s fialovými odlesky, vůně je příjemně ovocná, chuť je hladká s tóny sušeného ovoce. Granátová barva a ovocně kořenitá chuť nepostrádají vůně višní i jiného bobulového ovoce.
100% Modrý Portugal. Má tmavě granátovou barvu a vůni černého ovoce a čokolády. Víno, které zaujme svojí ovocností a lahodnou chutí s nižším obsahem kyselin a výrazným sametovým projevem. Ve své cenové třídě jde o zajímavé červené víno.
100% Frankovka. Víno rubínové barvy s fialovými záblesky, ve vůni s tóny červeného peckového ovoce, koření a dubového sudu. Chuť je plná, ovocná s kapkou dubu a jemnými tříslovinami
100% Nero d´Avola. Tmavě rubínová barva dekoruje šat vína. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. V intenzivní vůni dominují noty červeného ovoce, borůvek a rybízový džem. Chuťový výraz je štědrý, ušlechtilé třísloviny tvoří jeho pevnou kostru a svěžest kyselin i minerálů dolaďují finální, dokonale harmonický pocit. Ústní aroma je bohaté na noty vanilky, světlého Lahodné víno vychutnávejte nyní a až do roku 2025-27, na teplotě 15°-17°C. Výborně doprovodí grilované jehněčí, těstoviny s hovězím masem, chuťově výrazné sýry, ale i černou čokoládu.
60% Sangiovese grosso, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot. Barva vína je purpurová, s výrazným rubínovým odstínem. Vůni a ústní aroma charakterizují podmanivé noty vyzrálé černé třešně a přezrálé višně. Chuť je ovocně svěží, přívětivá, taniny jsou vláčné, ale chuťový výraz nepostrádá pevnou strukturu a ve finále vyvolává pocit dokonalé harmonie. Vinice o velikosti 3 ha. Svůdné, šťavnaté a usměvavé víno příjemně doprovodí grilované hovězí, pečenou drůbež s omáčkou nebo telecí pečeni na lesních houbách.
100% Pinot Noir. Středně tělnatý Pinot Noir s chutí červených třešní, červeného rybízu a ostružin. Výborně vybalancované kyselinky s jemnými tříslovinami. Víno hodící se ke zvěřině, k pokrmům z jehněčího masa.
50% Cabernet sauvignon, 42% Merlot, 8% Cabernet franc. Šat vína krášlí tmavě rubínová, hluboká barva, s purpurovými odstíny. Lesk je středně vysoký a viskozita je bohatá. Vůni komponují noty tmavého peckovitého ovoce, s jemnými tóny černého rybízu, přezrálé borůvky a sladkého koření. Chuťový výraz je sametový, impozantní, mužný. Třísloviny jsou hedvábné, což přispívá k finálnímu harmonickému pocitu. Struktura vína je stále pevná. Ústní aroma je šťavnatě svěží, dominované tóny vyzrálé černé třešně a švestky, v doprovodu drobných not skořice a podhoubí. Lahodně podmanivé víno vychutnávejte na teplotě 15°-17°C. Jeho pozitivní vývoj bude pokračovat do roku 2021-23. Je ideálním společníkem jehněčí pečené kýty, grilovaného hovězího žebra i roštěnce, nebo pečené divoké kachny.
80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon. Šat vína zdobí zářivá, tmavě rubínová barva. Lesk je vysoký a viskozita je středně bohatá. Vůni charakterizují subtilní noty červeného ovoce a podmanivý tón koření. V chuťovém, dokonale harmonickém výrazu tvoří pevnou strukturu ušlechtilé třísloviny a ústní aroma je ovocně svěží. Lahodné víno vychutnávejte na teplotě 15°-16°C nyní a až do roku 2022. Vždy bude příjemným společníkem králičí teriny, grilovaného a pečeného hovězího masa bez výrazné omáčky, bohatší úpravy kvalitní drůbeže i masa bílého nebo jemných polotvrdých sýrů.
67% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon. Zářivý šat svůdného vína dekoruje rubínová barva, obohacená o jemný fialový odstín a záblesk rudé třešně na disku. Lesk oděvu je vysoký a jeho viskozita je bohatá. Kouzelnou vůni komponují zvláště noty květnaté a vyzrálého tmavého peckovitého ovoce. Chuťový výraz je svěže půvabný a jeho pevná struktura je sestavená z vyzrálých taninů. Finální výraz je dokonale harmonický, doprovázený ovocně svěžím ústním aroma, jehož trvání je středně dlouhé. Graciézní víno je obrazem šarmu a radosti připomínající malebnou procházku krajem plným barevného letního kvítí, na úpatí vysluněného piniového lesa. Doporučujeme: Rozkošné víno vychutnávejte na teplotě 14°-15°C nyní a až do roku 2023. Je příjemným společníkem grilovaného hovězího i jehněčího masa bez omáčky, pečené drůbeže a telecího masa s jemnou omáčkou, kvalitních uzenin a sýrů jako Reblochon či Ementál i jemných kozích sýrů.
70% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc. Šat vína zdobí zářivá, rubínová barva, s něžnými nafialovělými odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůně je středně intenzivní, komponovaná z tónů květů a ovoce: rudé pivoňky, černého rybízu, vyzrálé borůvky. Chuťový výraz vína je štědrý. Ušlechtilé třísloviny tvoří pevnou strukturu, ale nijak nebrání tomu, aby byl celkový výraz lahodný, ve finále sametový a dokonale harmonický. Ústní aroma charakterizují noty černého ovoce a piniové kůry. Švarné víno vychutnávejte nyní a až do roku 2024, vždy na teplotě 15°-16°C. Je ideálním společníkem grilovaného roštěnce, hovězí svíčkové, srnčí kýty na smetaně, nebo vepřové panenky na zeleném pepři. Skvěle doprovodí sýry: Raclette, Grouyère, Cantal, Cheddar.
33% Grenache, 34% Syrah, 33% Mourvedre. Svěží, dobře zbarvené víno s hojností hroznové chuti a charakteru s hedvábně kořeněnou delikátností. Neuvěřitelně bohaté s dubovou hladkostí a výraznou komplexností. Jedno z nejlepších vín ve své třídě od špičkového producenta. Hlubokou, granátovou barvu vína dekorují výrazné nafialovělé odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni dominují noty drobného červeného ovoce. Chuťový výraz je štědrý, hedvábný, ušlechtilé a vláčné třísloviny tvoří pevnou strukturu a svěží ústní aroma komponují noty červeného ovoce a koření. Doporučujeme: Přívětivě svůdné víno vychutnávejte na teplotě 15°C-16°C až do roku 2025. Je ideálním společníkem grilovaného masa se středně výraznou omáčkou a mladých, spíše krémovitých sýrů.
60% Grenache Noir, 30% Syrah, 10% Mourvèdre. Svěží, dobře zbarvené víno s hojností hroznové chuti a charakteru s hedvábně kořeněnou delikátností. Neuvěřitelně bohaté s dubovou hladkostí a výraznou komplexností. Jedno z nejlepších vín ve své třídě od špičkového producenta. Hlubokou, granátovou barvu vína dekorují výrazné nafialovělé odstíny. Lesk je vysoký a viskozita je bohatá. Vůni dominují noty drobného červeného ovoce. Chuťový výraz je štědrý, hedvábný, ušlechtilé a vláčné třísloviny tvoří pevnou strukturu a svěží ústní aroma komponují noty červeného ovoce a koření. Doporučujeme: Přívětivě svůdné víno vychutnávejte na teplotě 15°C-16°C až do roku 2025. Je ideálním společníkem grilovaného masa se středně výraznou omáčkou a mladých, spíše krémovitých sýrů.
Kolkovna Celnice Gastro Celnice s.r.o. 28436423
V Celnici 1031/4